söndag 14 juni 2015

Trädgårdsform

Sedan min beställning av nya trädgårdsböcker kom har det i stort sett blivit sträckläsning av Trädgårdsform, av Karin Janrik och Viveka Ljungström. Vilken fantastisk bok med så mycket kunskap, idéer och hjälp för hur man kan tänka och planera när man (nyss) skaffat sig en trädgård - ny eller gammal, eller om man inte är nöjd med sin trädgård!!! Om med vilka relativt enkla medel man kan förändra upplevelsen av olika delar i trädgården.Häri finns tips på hur man kan rita en bra ritning i skala, vilket skulle underlätta oerhört mycket för mig!


Det finns också inspirationsbilder på olika stilar, olika miljöer, olika färger, mm, mm.Och så finns det massor med tips hur man förvandlar en vanlig, tråkig trädgård till en mysig oas.

Härlig inspirerande läsning!!

9 kommentarer:

 1. Du är verkligen på G.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läser du några trädgårdsböcker, Steve?

   Radera
  2. Inte numera. När vi anlade trädgården så blev det en del böcker, mestadels var det D som läste och jag som införskaffade. Trädgårdsböcker är utmärkta presenter, både att ge och önska sig. Nu har hon så många egna idéer så böckerna har blivit överflödiga. Men i uppbyggnadsfasen så är trädgårdsböcker ett bra sätt att hitta idéer och fylla på inspirationsförrådet.

   Radera
  3. Ja, det låter som en logisk följd! Att man behöver samla på sig lite information och inspiration inledningsvis och sen rullar det liksom på med idéerna. =)
   Det måste vara härligt!!

   Radera
 2. Låter bra. Alltid kul med nya idéer och tips:) Har samlat på mig några trädgårdsböcker genom åren,men den har jag inte.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgårdsform är ny för året. =)
   Vad har du för favoritträdgårdsböcker, Merja?

   Radera
 3. Jag älskar böcker, även om jag kanske inte köper så många trädgårdsböcker idag. Roligt att du har hittat en som du gillar, den verkar väldigt bra. Man kanske skulle...;-)

  Tack för din snälla kommentar hos mig. Önskar dig en fortsatt fin vecka.

  Hälsar Eva

  SvaraRadera