tisdag 16 juni 2015

Fler auktionsfynd

Idag kom fler plantor som ropats hem på Tradera med posten! Både jag och vår katt Alysra var nyfikna på de nya växterna. Eftersom de kom i ett kuvert kan de har tufsats till lite, men jag hoppas att de tar sig ordentligt!

Alysra är nyfiken

Den som såg ut att fara mest illa var Brunnävan, men förhoppningsvis är rötterna oskadda så att det kommer nya blad istället för dessa som ser ut att hålla på att vissna. Den ska ju vara lättskött. Men man kan ju inte tåla vad som helst för det...
Brunnäva, Geranium phaeum
Jag har sökt lite på Brunnävor och kommit fram till att jag tror denna är av sorten Samobor. Är det någon som ha mer koll på nävor och vet om det stämmer eller inte? Skriv gärna en kommentar i så fall.

I nästa kruka är det lite smått och gott av torktåliga växter som får samsas. Överst till vänster är en stor röd Taklök, och till höger spretar en Dvärglewisia. På nedre raden är det Hammarbytaklökar.
Stor röd taklök, Sempervivum tectorum (?). Dvärglewisia, Lewisia pygmaea.
Hammarbytaklök, Jovibarba globifera
Jag är lite osäker även på den stora röda taklöken, på om den är en Taklök eller en hybrid. Men det spelar egentligen inte så stor roll så länge den är torktålig. Då kommer den att passa perfekt, tillsammans med sina krukkompisar och några till, till mitt projekt för vårt hus västra gavel. Mer om det så småningom!

9 kommentarer:

 1. Men skicka växter i kuvert det var inge vidare ...Brukar skicka i mjölkkartong tillklippt funkar jättebra! Det är en brunnäva 'Samobor´ .Jag har massor så om din inte klarar sig vet du var du ska vända dig :)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Helena! Vad gullig du är som erbjuder! Och för att du har koll! =)
   Kram till dig!

   Radera
 2. Lycka till med din nya trädgård och känn av den först och se vad som växer.
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! =) Jag vet att det är så man bör gå tillväga, men jag har inte tålamod nog till det! Anar redan att det kommer leda till merarbete i form av flyttning av växter. Men jag har ju så roligt nu! =D

   Radera
 3. Hej! Jag varit i Tyskland en sväng utan dator så nu läser jag igen vad som kommit under mina "bortadagar". Du är verkligen entusiastisk över din/er kommande trädgård, så det kommer att bli ert lilla "Paradis" i ett nafs när ni väl är på plats.
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja helt klart! Om det bara hängde på entusiasmen!
   Men jag vet ju, fast jag inte skrivit om det i bloggen, att det första utearbetet efter flytten blir att byta en del panel och måla om. Så vi får väl se hur fort det går =)
   Kram till dig! Hoppas att resan blev allt ni önskade med familjen!

   Radera
 4. Jag kan ingenting om nävor mer än att jag har ett par tre stycken och dom verkar trivas lite var som helst, för vi har nästan ingen jord här på berget. Och jag tror dom kommer igen även om dom blivit lätt tilltufsade. Kul med nävor, tacksamma och blommar tappert! Lycka till!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Jag kan ingenting om nävor mer än att jag har ett par tre stycken och dom verkar trivas lite var som helst, för vi har nästan ingen jord här på berget. Och jag tror dom kommer igen även om dom blivit lätt tilltufsade. Kul med nävor, tacksamma och blommar tappert! Lycka till!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nävan är faktiskt jättefin nu. Två av bladen vissnade ner, men inte mer. Så den klarade sig fint trots tilltufsningen =)
   Det kommer bli fler nävor så småningom, den saken är säker!

   Radera