tisdag 9 juni 2015

Ängssådd

Efter att ha läst ett inlägg i "Trädgårds Kompisar" på Facebook har jag idag sått ängsfröer.


Det var nämligen någon som hade svårt att få sina ängsfröer att ta sig, och som fick tipset att förodla dem, plantera ut dem och låta dem fröa av sig på plats.

Jag är inte säker på att jag förstår varför det skulle gå bättre på det här sättet. Men det ger ju mig en chans att förbereda lite redan nu, så att jag kan plantera ut dem i augusti när vi är på plats. Jag har ju redan sett ut en liten plätt som ska få bli äng.

4 kommentarer:

 1. Det är en bra trädgårdsstart att våga experimentera liter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än finns inga hinder! Mer än att vi fortfarande bor i lägenhet i stan ;-)

   Radera
 2. Fjärilsträdgård... vilken spännande trädgårdsdröm du bygger! Angående mina pelargoner så ska du veta att det finns inga fel och rätt beträffande skötsel... bara knep efter många års erfarenhet. Så jag är sträng mot mina i början men sen får de tillbaka genom svag gödselvattning varje gång jag vattnar. Annars glömmer jag när jag gödslat dem tidigare! Ett annat gödseltips för din uteträdgård, gratis och garanterat ekologiskt... använd guldvatten så mycket du kan men överdosera inte!

  Lycka till!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knep som andra lär sig av erfarenhet är bra att snappa upp! Det tar för lång tid att upptäcka allt själv. Så jag lär mig gärna av andra, och det första jag tog med mig från din sida var just att tukta lite hårdare än jag gjort hittills. Men inte förrän i höst, för trots sitt rangel så blommar de jättefint i rosa.

   Ja, jag har sett guldvattenkannan. En fantastisk produkt, som jag tyvärr inte kan använda själv då jag äter mediciner. Men jag tänkte absolut skaffa en tills när barnbarnen kommer på besök!

   Radera