söndag 25 oktober 2015

Små luktvioler

Mitt ibland alla fröer jag köpte på Tradera, så köpte jag också två små plantor av söta luktvioler. Dessa hade av misstag skickats till vår gamla adress och hamnat i eftersändningen, och blev därmed levererade en måndag. Säljaren hade packat dem jättefint och noga så plantorna såg fortfarande fräscha ut, men jag fick brått att få ner dem i jorden. Nu har det gått ett litet tag och plantorna tycks klara sig.

Den första jag fastnade för var Viola sororia 'Freckles' med sina späckliga kronblad.


Viola sororia 'Freckles' (Bild från Traderaannonsen)

Sen kunde jag inte låta bli att passa på att också köpa Viola riviniana 'Purpurea', vilken är synonym med Viola adunca 'Purpurea', så att de får stå tillsammans.


Viola riviniana 'Purpurea' (Bild från Traderaannonsen)

Hoppas detta blir ett litet ljuvt inslag i trädgården, för sötare marktäckare känns svårt att hitta!


6 kommentarer:

 1. Den där fläckiga var en riktig fräckis!
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superfräck, tycker jag!! Och den andra har väldigt vackert bladverk!
   Jag är nyfiken på hur mycket de doftar!

   Radera
 2. Violer har jag en passion för. Den fräkniga har jag. Jag kan inte känna att den har riktig violdoft. Luktvioler är ju precis som violpastillerna man köpte som barn. Den andra violen känner jag inte till. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kallas tydligen Purpurviol. Har ett jättevackert bladverk har jag sett på bilder. Den salufördes som luktviol, men kanske inte luktar så mycket. Får se så småningom!

   Radera
 3. Oh, jag älskar violer! Så växtvilliga och så söta och tänk, 'Freckles' har jag också, och den sår sig lite här och där, den är så otroligt söt! Tradera, har jag inte tänkt på att där kanske man skulle leta lite växter och fröer! Bra idé!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, du har den med minsann! =)
   Jag börjar undra om man inte ska göra en sida på bloggen om vad man har för växter som man kan tänka sig att byta bort och vad man önskar för tillkomst. Inte för att jag har något att skänka/byta bort i nuläget, men det hoppas jag kunna ha nästa säsong redan!
   Men söker man något särskilt så är nog Tradera inte fel. Tycks finnas lite av varje - även rariteter. Så det är kul!!
   Kram

   Radera