lördag 19 september 2015

Ombytta uppgifter

Har vilat från trädgårdsarbete under hela veckan utan att känna mig helt återställd. Så idag var maken och bonussonen så gulliga att de grävde bort resten av hallonen.


Det finns kvar en del mellan häckplantorna och runt björnbären till höger, men värsta grovjobbet är gjort och det är jag så tacksam för!

Så småningom blir det dax att klippa ner björnbären, men ännu går vi och plockar och äter direkt från revorna. Så gott, så gott!

Själv ägnade jag mig åt att klippa gräset. Har inte samma strategi som maken utan går huller om buller. Då ser det ut så här när man är klar.


Har sparat två plättar med klöver. De blir inte så välbesökta som jag trott, men känns ändå bra att ha kvar! Fjärilarna dras i stort sett bara till min kruka.


6 kommentarer:

 1. Bra att få hjälp med det tyngsta trädgårdsarbetet. Skönt att då veta att nedlagd möda brukar betala sig bra nåt år senare. I bästa fall redan nästa år.
  Intressant gräsklippningsstrategi du har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Alla är ju inte proffs som du! ;-)
   Det är skönt att inte stå själv med allt det tunga, helt klart! Nu får jag bara fundera över vad platsen ska användas till. =)

   Radera
 2. Skönt med lite hjälp med det tunga. Då är det värsta gjort. Såg igår att vår Björnbär börjar bli mogna. Kanske skulle baka nått idag:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteskönt att få hjälp!
   Vad blev det av björnbären? Själv hamnar alla jag plockar direkt i munnen.
   Men plommon har kommit in i en skål som jag mumsar från. Men det finns så mycket att borde göra marmelad eller chutney, eller båda. Baka plommonkaka förra veckan och det var gott!
   Kram

   Radera
 3. Tacksamt att få hjälp med ett sånt besvärligt grävjobb! Skulle också vilja ha björnbär att smaska av, men har inget bra ställe att plantera dem på.
  Kul klippning! Här är rosenflockeln helt översållad med fjärilar, liksom kryddväxterna.
  Så snyggt med brokiga revsugan och ljung. Det lägger jag på minnet för revsuga finns det gott om.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen skönt att få hjälp! =)
   Då ska jag försöka lägga rosenflockel på minnet! En liten kryddträdgård har vi planer på att göra. Men jag kan också tänka mig att plantera en del i rabatterna också bara för prydnad!
   Tack, jag gillade också kombinationen ljung och brokig revsuga. Den revsugan är så himla läcker i sig själv!
   Ha det så gott!

   Radera