måndag 7 september 2015

Bärbusksbeskärning

En ny och ännu större hög har jag skapat idag, men denna gången består den inte av ogräs endast. Fast vinbärsbuskarna hade i och för sig växt som ogräs och behövde rejäl beskärning, så nästan ogräs i alla fall! Men nu kan man äntligen se att vi hade mer än två vinbärsbuskar. För tidigare visste jag bara att det fanns svarta och röda. Hade ingen koll på antalet buskar, det var bara ett grönt bladhav.


Beskärning av vinbärsbuskar

Nu går det att se var varje buske börjar och slutar, och man kan gå fram till dem alla för att komma åt bären. Och nu kan solens strålar nå fram till dem alla dessutom. Känns lovande!Lovande är också jordgubbsplantorna jag rensade fram igår, men som inte kom med på bild. Lite omvårdnad kommer de nog dock behöva, och det ska de få för jag älskar jordgubbar och vill ha massor av dem nästa år!!

Två rader jordgubbsplantor

Kanske är det läge att köpa en flismaskin? Det vore ju så smidigt att bara lägga ut allt rens i rabatten igen!

8 kommentarer:

 1. Härligt när man börjar upptäcka sin trädgård och göra fynd av växter bland allt igenväxt:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är riktigt roligt! =)
   Vilka härliga fynd har ni gjort under era år??

   Radera
 2. Så glad din trädgård ska bli av att plötslig bli så ompysslad. Insatser som du får tusenfalt igen med åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag verkligen! ;-)
   Men just nu tycker den nog att jag sliter och drar rätt hårt. Men därmed kan det förhoppningsvis vara lite lugnare framgenom! Och dessutom är det bäst att passa när motivationen och inspirationen ligger högt. Antar att de kan komma andra dagar också.

   Radera
 3. Oj så mycket du har att upptäcka om det är så vildvuxet att du inte kan skilja den ena busken från den andra. :-) Jobba inte ihjäl dig bara. Spännande är det iaf att läsa om.

  Må så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, min man sa detsamma när han kom hem och jag ledbruten försökte värma lite kvällsmat. Men det känns bättre i kroppen idag, bara lite träningsvärk.
   Men den där bärrabatten hade inte rensats på ett år, och då vet jag inte om någon beskärning gjordes samtidigt. Men det är härligt, för man ser verkligen resultat! =)
   Kram

   Radera
 4. Köp en flismaskin! Min flismaskin/kompostkvarn är min absoluta favoritmaskin i trädgården. Med 1500 kvm "skog" på den nya tomten med massor av behov av röjning hoppas jag få massor med flis att lägga mellan pallkragarna.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har börjat förstå att en kompostkvarn i stort sett är oumbärlig i en trädgård. Det har jag inte haft en aning om. Trodde ju dessutom att det hette flismaskin! =)
   Låter som om du kommer ha all flis du behöver. Kanske får du spara ett döende träd i skogen för insekternas skull?

   Radera