söndag 6 september 2015

Ogräs, ogräs, ogräs


Dagens ogrässkörd

Är helt slut i armarna efter dagens ogräsrensande i bärrabatten, och ändå är det svårt att se någon ände på det hela! Det roliga är att två rader fina jordgubbsplantor har kommit fram. De syns dock inte så väl på bilden.

6 kommentarer:

 1. Som jag känner igen mig på din bild. Så såg en stor del av våran tomt ut för fyra år sedan när vi flyttade in! Hallonsnåren är helt borta och Toppspirea har jag fått ganska bra koll på. En av grannarna har tyvärr en häck av den som gränsar till våran...vilket ogräs!! Kirskålen kämpar jag fortfarande med. I sommar har jag ätit kirskålspaj till både grillat och kräftor. Riktigt gott faktiskt:)
  Ha det gott i din nya trädgård!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att det inte är helt ovanligt att det finns mycket att göra i trädgården när man köper ett hus. Tänker bland annat på äldre som säljer för att de inte längre orkar sköta hus och trädgård, men att det tagit emot så att det hela dragit ut på tiden.
   Härligt att er trädgård nu börjar bli som ni vill ha den! Eller i alla fall till största delen, med tanke på att grannar inte alltid vill som man själv.
   Vi har kommit överens med vår ena granne om att vi ska dela på gräsklippningen i slänten mellan våra tomter, men vi vill egentligen inte alls ha gräs. Får se var den historien slutar ;-)
   Tror vi har lite kirskål här med, är inte så säker på den. Men då vet jag att paj är något att göra med den! Toppen!! =)
   Ha det så gott du också!

   Radera
 2. Två rader jordgubbsplantor tycker jag var bra betalt för mödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är härligt att jordgubbsplantorna har kommit fram! Ska ta väl hand om dem nu, för jag älskar jordgubbar!! Har fortfarande rabarber att leta efter ;-)

   Radera
 3. Härligt att läsa att du/ni kommit i gång med er nya trädgård. Jag börjar mitt nya "trädgårdsäventyr" på fredag. Det ska bli skönt att sätta spaden i jorden/gräsmattan igen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önskar dig lycka till med det nya äventyret, och ser fram emot att se hur det går!
   Kramar till dig, Eva Linnea!

   Radera