tisdag 29 september 2015

Äppleträd

Vi har tre stycken äppleträd längst ner i vår trädgård, två lite äldre och ett som planterades för ett par tre år sedan har jag för mig.

Slutet av vår trädgård och vår utsikt.

Hälsostatuset på dessa var lite olika grad, men alla tre klart påverkade av något där trädet längst åt vänster inte såg alls välmående ut.

Våra äppleträd i juni 2015.

 Utan några vidare kunskaper om trädbeskärning har jag gett mig på dem efter bästa förmåga. Tycker nog fortfarande att jag bara tog bort det nödvändigaste, men de två äldsta träden blev klart decimerade. Kanske lite för mycket...? Det mindre trädet, som faktiskt bär frukt, klarade sig med lite putsning.

Våra äppleträd i september 2015.

Våra äppleträd i september 2015.

Det är i alla fall glädjande att se att det är liv i det gamla skruttiga trädet, men jag räknar med en hel del vattenskott de kommande året/åren. Men jag hoppas kunna ta det lite lugnare med sekatören i fortsättningen. Eller i alla fall med sågen! 

Nytt skott på gammalt äppelträd

Alla uppmärksamma har noterat att jag inte är ensam i trädgården. Vår lilla tantkatt, Girlie, har bestämt att balkongen inte är utrymme nog för henne så hon har tagit modet till sig och går ut på sina egna utflykter helt utan lov. De gånger hon håller sig runt mig är jag lugn, och då får hon också lite extra uppmärksamhet.

Girlie i körsbärsträdet

4 kommentarer:

 1. Jag förstår Girlie. Det är klart att hon måste hålla koll på sin trädgård. Hon är dessutom en riktig snygging som vill visa upp sig för ev. grannkatter..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också full förståelse, även om jag inte är helt tillfreds med idén.
   De övriga nöjer sig med att spana från balkongräcket - ännu så länge!
   Tack för komplimangen! =)

   Radera
  2. Två tomattips för frilandsodling. Dessa båda sorter har D odlat i växthus, i drivbänk och i år på friland med samma utmärkta resultat. Ildi: ( http://www.nelsongarden.se/swe/sek/p/gronsaker_120/tomat-korsbars-_91696 )

   'Olivade' F1 ( http://www.nelsongarden.se/swe/sek/p/gronsaker_120/tomat-vaxthus-_91746 )

   Radera
  3. Toppen! Tack för tipsen!
   Dessa ska jag kolla upp. Kul att få tips på sorter som funkat!

   Radera