söndag 8 maj 2016

Sippan som aldrig slog ut

På det här stället i trädgården trodde jag att jag hade satt en näva, så jag blev glatt överraskad när stora ludna knoppar visade sig istället. En backsippa som jag inte har en aning om var den kommer ifrån gjorde mig jätteglad! En liten stund. För innan den hann slå ut såg den ut så här:

Uppätna backsippor

Det visade sig att mördarsniglar har väldig aptit för backsippor. Och trots att jag är ute och klipper dem så hinner jag inte med. En så sorglig syn.

6 kommentarer:

 1. Tycker de om att till och med få ludd i munnen. Synd att de inte kan hålla sig till kirskål eller något annat. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen! Satt två stora på dessa ynkliga rester igår. Och mina ännu små nävor kämpar för sitt liv. Som tur är gillar de också svavelörten som breder ut sig och att de gillar kirskål upptäckte jag häromdagen. Grymt många! Så jag har svårt att bestämma mig mellan att meja ner kirskålen eller hoppas att jag kan ha det som "matnings- och utrotningsplats"...

   Radera
 2. Vilken sorglig syn! Bättre med dina blommande träd! Hoppas ni får en massa frukt. Jag har inget av det, men fem äpple träd och snart börjar det första att blomma:)
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!?! =)
   Det finns i alla fall lite surrande runt träden så jag tror på frukten! Vi har tre äppleträd, men det dröjer nog innan de kommer i blom. Kanske ändå lite skönt att inte allt kommer på en gång!

   Radera
 3. Svar
  1. Helt klart snopet och ledsamt! Men min motivation att gå på snigeljakt ökar, trots att jag tycker det är superäckligt.

   Radera