söndag 22 maj 2016

Kattgårdens uppbyggnad och innehåll

Idén om att bygga en halvcirkelformad kattgård har legat och grott rätt länge, men hur själv utförandet skulle bli visste vi inte förrän vi höll på. Många beslut togs och justerades under byggtidens gång.
Tre rejäla spaljéer, varav en är en dörr, har satts upp på var sida om altanen. Och sen går nätdelen ut som en halvcirkel därifrån.
Girlie njöt av att äntligen få komma ut och snaska på lite gräs!

 Pumpan tycks  överlycklig över att kunna jaga alla flygfän kors och tvärs.


Alysra kikar först in revirets gränser, innan hon tar kontakt med sina barn.De små får nöja sig med en liten hage för säkerhetsskull. Och det var ganska läskigt nog tyckte nog de flesta.

Men det har också kommit in en hel del nya växter i kattgården i år. Penséer pryder i järngrytan på brunnen, med spetsmössa runt kanten. Dem fick jag av en vänlig trädgårdsvän häromveckan. Tack På ena sidan altanen växer fler fådda växter; Akleja, och fler spetsmössor.


I närheten står en krukad citronmeliss och två ännu ej nergrävt Aster, som ska bli 160 cm hög.
På andra sidan altanen har jag försökt gräva en liten rabatt. Då jag tycket det är tungt att gräva vänder jag mest på gräskockorna och sätter ner min växter därimellan.


Det ser inte så mycket ut för världen just nu, men jag hoppas att det tar sig ordentligt och växer på bra. Då kommer buxbomen så småningom formas till små klot. Den vita doftpionen hoppas jag ska växa och lukta gott vid vår altan till somrarna.In emellan har jag satt två sorters alunrot, daggkåpa, backtimjan och kinesisk gräslök, se de två sistnämnda nedan.
Hoppas att det blir så fint som jag tänker mig tillslut!


Dessutom så kommer ett vildvin, Parthenocissus quinquefolia och en klematis 'Albina Plena' få börja klättra på spaljéerna.

4 kommentarer:

 1. Ni behöver aldrig känna er ensamma när ni sitter ute på altanen. Omsvärmade av snyggingar som ni är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det känns gott att äntligen kunna få sällskap även ute. =)

   Radera
 2. Men vilken kattgård! Som katt bör man trivas hos er. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju vårt mål! =)
   Men just nu är det "bara" naturen som de får njuta av. Mer kattinredning får komma så småningom. Blommorna är ännu valda helt för oss själva. =)

   Radera