torsdag 16 juli 2015

Trädgården 15/7 2015

Igår gjorde vi en ny påhälsning hos vårt hus och säljaren, och då blev det lite nya kort tagna. Endast med mobilen, men det fick duga!

 

Det var otroligt skönt att gå omkring på tomten i det härliga vädret och känna att snart är detta vårt på riktigt!

Vinbären är plockfärdiga och jättegoda
Medan vi stod och pratade proppade jag i mig så mycket röda vinbär som jag bara kunde. Det var så länge sen jag plockade och det var såå gott! Krusbär och hallon är på gång, några äpplen såg unga men fina ut, och plommonträdet var fullt av små omogna frukter. Björnbären, som växter hejvilt har börjat blomma. 
Björnbären har börjat blomma


Jag blev alldeles varm och glad och lycklig när jag fick syn på en fjäril som fladdrade runt. Den verkade inte lika glad över min närhet, då den flög fram och tillbaka mellan väggen och växterna flera gånger, men tillslut verkade den i alla fall våga sig fram till nässlan vilket jag tror var dess mål. Förhoppningsvis kommer vi trivas bättre med varandra när vi får mer tid ihop =)


8 kommentarer:

 1. Vinbär, krusbär, björnbär och hallon. Vilka rikedomar! En härlig framtid väntar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fantastiskt! Och dessutom jordgubbar, äpple plommon och körsbär. Har lite att lära mig om hur man ska ta till vara på allt! =)

   Radera
 2. Låter härligt med allt ätbart! Min björnbär har blommat över nu och det ser ut som det kommer att blir några bär att stoppa i munnen:)
  De närmar sig för er...
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt om det blir en del björnbär!
   Ja, nu närmar det sig verkligen och det känns alldeles underbart! =)
   Kram

   Radera
 3. Vilken härlig känsla att veta att trädgården snart är er, och att ni kan planera och plantera vad ni vill. Jag planterade en fjärilsrabatt förra året och blev så lycklig när fjärilarna kom på besök, så jag förstår din känsla...fjärilar är fantastiska skapelser/ Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli så härligt att få börja göra lite av det jag planerat =)
   Läckert att du gjort en fjärilsrabatt! Har du lagt upp bild på den? Jag ska gå in och kika lite på det hos dig! =)
   Kram

   Radera
 4. Så spännande! Och med "färdig" trädgård och allting! Och med fjärilar i!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Trädgården känns långt ifrån "färdig", men den finns och bara det ska bli underbart härligt! Och med fjäril! Riktigt najs! =)
  Kram

  SvaraRadera