måndag 18 april 2016

Byggstart av kattgården

Efter att ha rekat butiker i förväg, var vi i lördags redo att göra de första inköpen till kattgården. Det blev en ganska lång vistelse i byggaffären för att hitta rätt, ta beslut, samt kapa bräder och stolpar och slutligen packa bilen. Vi var rätt slut efter den utflykten.

Så själva byggstarten blev i söndags. Och lika mycket som vi kände oss som nybörjare i bygghandeln, lika mycket kvarstod den känslan när vi skulle sätta upp stolparna. När de praktiska problemen dök upp fick vi börja göra alternativa byggplaner till kattgården.

Men vi gav inte upp!! Inte ens när vi kvaddat första stolpankaren.


Med väl stolpar på plats var det bara att börja bygga spaljén vi tänkt oss. Inte heller det gick problemfritt, så vi kommer kunna leka finn 5 fel med våra gäster otaliga gånger om.


Här blev det dessutom en extra regnpaus. Men när vi slutligen kommit så långt som vårt (hela) material tillät oss, så var vi väldigt nöjda.


Så två sektioner av spaljé på plats. Vi har tänkt oss att det ska bli tre, innan nätet får öppna upp lite.
Fortsättning följer...

4 kommentarer:

 1. Är det för att katten ska kunna gå in och ut själv?
  Det blev inte så dåligt när ni slog era kloka huvud ihop. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den byggda spaljén står som ett insynsskydd mot grannen, som det är helt öppet mot annars. Vi kommer näta/spaljéra in runt hela altanen för att katterna ska kunna gå ut, både själva och tillsammans med oss.
   Vi försöker få det att bli så trevligt som möjligt för oss alla, så det inte känns som ett fängelse. Har inte detaljplanerat växterna ännu, men det blir lite trevliga klätterväxter och annat fint så småningom.

   Radera
 2. Ser ut att bli riktigt bra!! Ni kan ju. Lycka till med fortsättningen:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det blivit lite mer byggt, och vi ska försöka satsa på att bli klara nu under långhelgen. Känner mig nöjd hittills =)

   Radera