måndag 23 november 2015

Runda former - Blommig fredag

Inför förra veckans Blommiga fredag-tema "Runda former" letade jag i trädgården och i fotogalleriet men fann inget som jag tyckte var tillräckligt inspirerande. Jag tänkte mest på vilka härliga runda blommor jag skulle vilja ha...och tiden gick...

Men så kom jag att tänka om, för här i huset lämnades små skatter och några är runda!

Den här krukan hittade jag alldeles nyss långt inne i ett skåp i förrådet, och den är ju helt fantastisk i sina färger! Den har inte fått sin rätta plats än, men det kommer!Nästa kruka stod redan på hedersplats Brunnen. Den passar ju perfekt där och fick stå kvar med nytt innehåll. Skulle vara kul att gjuta denna kruka i betong - om jag bara kunde göra formar. Ett kommande projekt kanske?Nästa två krukor stod undanskymda på var sin sida om finentrén som inte användes eller används fortfarande. I höst har jag planterat lökar i krukorna och några har redan tittat upp, men jag hoppas att det blir härligt liv i dem till våren! 


Utekrukorna är stabila, rejäla så fint väderslitna, och så klart runda! Jag är så himla glad att dessa fick bo kvar hos oss!Fler Runda former kan ses på bloggen Bland rosor och bladlöss6 kommentarer:

 1. Spännande med nytt boende, det kommer att bli ett nytt liv.
  Att följa bloggar är en bra början, men den ultimata trädgårdsinspirationen får man när man besöker trädgårdar på riktigt. Jag har sprungit runt hos andra i 10 år, men tröttnar aldrig.
  Vilka fynd du gjorde, både innekrukan och utekrukorna är stiliga. Jag har aldrig sett den här modellen med öron.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir det väl lite lugnt ett tag i trädgården, men det ska bli så kul att se allt som händer till våren!! Otroligt spännande!!
   Ser fram emot möjligheten att besöka trädgårdar, men hittills har jag nöjt mig med att se på bilder. Kan tänka mig att det är otroligt inspirerande att se i verkligheten och kanske också få byta några ord med skaparen/skaparna.
   Tack! Jag tycker också krukorna är otroligt fina! =)

   Radera
 2. Vilka fina krukor. Det hade verkligen varit roligt att kunna gjuta en sådan. Man kan tydligen göra silikonformar, men det är nog inte helt lätt.
  De andra liknar stora kaffekoppar. Jättefina. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Kaffekoppar kan de kanske se ut som här på bilderna. För jag har tydligen missat att få med bägge öronen. Varje kruka har nämligen två. Annars hade de nog varit helt orubbliga.
   Har läst om hur man gör silikonformar, men ska jag testa så börjar jag nog med något mindre. =)

   Radera
 3. Hejsan hoppsan! Vart har du tagit vägen? Det var länge sen man fick se & höra nå´t från dig.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Fantastiska fynd!! Krukor kan man inte få för många av:))
  Trevlig Lucia o 3:dje advent!

  SvaraRadera