söndag 8 november 2015

Äntligen sol igen

Det trista vädret som varit har verkligen inte inspirerat mig till att göra något i trädgården, varken jobba, pyssla eller fota. Men så vaknade jag idag och solen sken, vilken skillnad.

Då skyndade jag mig ut och grävde ner en amerikansk blåbärsbuske som jag fyndat precis innan plantskolan stängde för året.

Vaccinium corymbosum 'Bluecrop'

Bär eller inte, busken får ju fantastiskt fina röda blad som sitter ännu fastän de flesta andra träd och buskar i närheten står kala.Nu har jag äntligen också fotat det jobb sonen gjorde när han hälsade på på höstlovet, tre odlingslådor i varierade storlekar. Klart snyggare än den jag själv försökte sätta samman. (Han gjorde en insats även på den med lite större spikar för ökad hållbarhet!) Stort tack, goa killen!


Medan han sågade och spikade så passade jag på att rensa det sista i bärrabatten, som numer kanske borde börja kallas odlingsrabatten. Nja, jag får nog komma igång med faktisk odling innan dess!Såklart blev det också en fika på altanen. Härligt!10 kommentarer:

 1. Vilken höst vi har, va! Tänk att man kan plantera fast det är november. Jag ska hämta mina amerikanska blåbär och de andra buskarna på Gården i veckan. Det varma vädret ska ju hålla i sig, så man får ju passa på. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen helt fantastisk höst! Vad roligt att du ska hämta fler av dina växter! Lycka till med det jobbet!
   Ha det gott! Kram

   Radera
 2. Att använda odlingslådor/drivbänkar är ett smidigt sätt att odla. Fantastiskt vackra blad på din blåbärsbuske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!! Jag hoppas att jag får till odlingen bara! =)

   Radera
 3. Läckert röda blad på din Blåbärsbuske! Ska leta på min i rabatten....den försvann bland allt annat som tog överhand i sommar. Den ska få en ny plats och en kompis i vår:)
  Händig son du har. Fina!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, försvann din? Låter inte bra. Ut och leta efter den! ;-)
   Han var kräsen och tyckte inte det gamla spillvirket i förrådet dög till mycket. Men när han väl började jobba blev det jättebra! Och jag tror ändå att han är nöjd med att vara bättre och kunna hjälpa till!

   Radera
 4. Låter som ni utnyttjade tiden väl. Vad bra att få litet snickarhjälp.
  Blåbärsbuskes blad är fina. Här blir det mer blad än bär. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen superskönt att få hjälp!! Trevligt också!
   Om det blir mest blad kanske du gödslar för mycket på sommaren? Men när de är så fina så gör det inte så mycket.

   Radera
 5. Så skönt att få hjälp med lite muskelkraft. Han jobbade minsann på duktigt. Rejäla och bra lådor. Ska bli kul att se odlingarna till våren.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och minsann hjälpte han till med tankearbetet också, när vi beräknade hur stora lådor bräderna skulle räcka till! =)

   Radera