fredag 7 augusti 2015

Trädgårdsarbetet påbörjat

Det är så härligt att vi gett oss själva så mycket tid för flytten att vi hunnit åka dit och fixa lite i trädgården. Särskilt skönt då det har varit så fint väder!

Tanken från början var att bara ta bort det ogräs som börjat växa i trappan, men jag och sonen fick liksom fart och tog bort alla de risiga barrväxterna, en ganska stor björk och några små, en lönn, en pytteliten ek och ett gäng hallonrevor. Och så en del annat ogräs.

Lite av en kaprifol lämnades kvar då den kanske kan bli fin av att spaljeras upp vid staketräcket nära tvättstugeingången. Vi får se hur det blir med den saken när vi rensar upp ordentligt. Helst ska stubbarna bort, och så kan det återigen bli till ett fint stenparti.Gräsklipparen åkte fram, så nu är det alldeles nyklippt. Och de stackars rosorna har fått mindre konkurrens av kvickroten de var gömda i.


Hoppas att gräsklippet kan göra lite nytta, för buskarna känns både rangliga och lite sjukliga. Sorten är i alla fall 'Queen Elizabeth'. Eventuellt planterad med en gul sort också, men det var lite osäkert.


Imorgon kommer jag att flytta in i huset tillsammans med kattorna. Maken och den hjälpsamma sonen kommer med flyttlasset på söndag. Bästaste helgen på länge!!

6 kommentarer:

 1. Det verkar vara mycket, men kärt, jobb att få ordning på er nya trädgård. Men det är ju som det ska vara! Man vill ju alltid forma efter sitt eget huvud, även om en trädgården är välskött och i bra skick när man tar över den.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, massor av jobb finns det!! Särskilt som vi inte vill ha någon gräsmatta i slutänden. Förutom lite i kattgården förstås.
   Men nu gäller att att ta reda på vad som är lönt att göra i år och vad som lämpligen kan avvaktas till i vår. En sak i taget blir det i alla fall! Så får vi också se vad vi hinner med. =)

   Radera
 2. Tänk, då var det dags. Kommer ihåg känslan när vårat flyttlass gick för fyra år sedan. Bara att kavla upp ärmarna;))
  Lycka till med ert hus och trädgård!

  SvaraRadera
 3. Äntligen!
  Vilken skillnad där vid trappan
  Jag tror trädgården är lycklig nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen skillnad! Men från risig ogrässamling till kal stensamling är ingen vidare uppgradering. Men det ska bli ordning där så småningom. Det har dock inte blivit tid över för utearbete sista dagarna och annat är högre prioriterat, så det tar nog lite tid.

   Radera