måndag 17 augusti 2015

Arbetet fortsätter

Åh, vad det är roligt att greja i trädgården. Så oerhört tillfredsställande!! Det hade jag inte vågat tro innan jag satte igång, att det skulle kännas så här bra. 

Och då är det ändå varmt nu att vara ute i solen, och jag brukar ha svårt för värmen. Men det fläktar lite gott och skugga finns ju med. Så just nu går det lite långsamt med uppackning av lådor inomhus...

Rosorna verkar ha uppskattat att få bli lite ompysslade, och kanske framför allt att slippa konkurrens.

Härligt att se 'Queen Elizabeth' slå ut. 


Det är mysigt att ta en paus vid rabatten och se att det kommer lite nya skott här och var, och att knopparna slår ut. 

Det har inte gått lika bra för mina blåsippor och ängsblommor. Dessa har blivit slukade av sniglarna, liksom min basilika.


Nu har örtkryddorna blivit lite ansade och förhoppningsvis kommer det lite nytt som går att använda.

Nedan är projektet jag trodde jag skulle börja ägna mig åt. Men det är så svårt att börja. Där är så mycket ogräs överallt. Men idag var jag lite sugen, så snart blir det nog av.


Istället har jag klippt ner ett halvt äppelträd. Det var en sorglig syn redan från början.
Innan

Och såhär ser äppelträdet ut nu. Jag hoppas verkligen att det inte är för skadat, och att jag inte beskärt allt för tokigt, så att det tar sig till nästa år!

Även en rhododendronbuske har blivit något reducerad, men inte lika mycket som trädet. Det finns knoppar kvar, så det ska nog komma blommor även nästa år!

Innan

Under busken hittade jag en ros, som fått ett ny plats att växa på. Med lite mer sol hoppas jag att den lever upp så vi kan njuta av den från altanen
.


Känns bra att jag hinner med en uppdatering så här mitt i natten, men tid för att läsa andra bloggar har jag inte haft. Tänker på er i alla fall och ser fram emot att uppdatera mig så småningom!
Njut av all sol!

8 kommentarer:

 1. Visst är det underbart med egen trädgård! Hoppas du hinner njuta en del också, nu när vi äntligen fått lite sommar/ Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart blir det njutning också! I alla fall om man räknar in att ligga halvdöd i soffan med solbrända armar och träningsvärk. Brukar inte uppskatta någon av dem, men just nu verkar jag tåla det mesta =)
   Kram

   Radera
 2. och fortsätter och fortsätter.......Lyckligtvis tar trädgårdsarbetet aldrig slut.
  Snacka om tur med vädret för trädgårdsarbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte helt fel! Men ett eller annat moln hade ju inte gjort något! ;-)

   Radera
 3. Du pysslar och ligger i och det är väl det fina i kråksången med trädgård. Man kan göra hur lite man vill eller hur mycket man vill. Konstigt nog vill man mer och mer hela tiden.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men trädgården och utemiljön är ju det som inspirerar nu i detta soliga väder vi fått! Har ingen lust alls att packa upp lådor eller bestämma var tallrikarna ska stå. Eller om vi ska tapetsera om eller något annat. Det kommer nog en regnig dag kan jag tänka mig!

   Radera
 4. Det verkar vara lite nybyggartakter över dig/er. Ni röjer ny mark och hittar många "skatter". Ha det gott! Snart ska nog även jag komma i gång med mitt bloggande igen. Tillträder Evatorp på fredag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är absolut sant! I helgen gick jag och maken runt och granskade gräsmattan. För det är inte så värst mycket gräs i den, dock mycket annat. Jag har grävt upp ormbunke och daggkåpa och planterat i den blivande lunden. Den blommande klövern har sparats i öar. Mossa är det gott om, men det finns så mycket mer vi inte vet vad det är. Så, förmodligen till grannarnas förtret, kommer fler öar att dyka upp för att vi vill se vad det är för fint ogräs som växer där =)
   Evatorp låter så bra, ger helt rätt känsla! Inte många dagar kvar nu! =) Kram

   Radera