måndag 18 april 2016

Byggstart av kattgården

Efter att ha rekat butiker i förväg, var vi i lördags redo att göra de första inköpen till kattgården. Det blev en ganska lång vistelse i byggaffären för att hitta rätt, ta beslut, samt kapa bräder och stolpar och slutligen packa bilen. Vi var rätt slut efter den utflykten.

Så själva byggstarten blev i söndags. Och lika mycket som vi kände oss som nybörjare i bygghandeln, lika mycket kvarstod den känslan när vi skulle sätta upp stolparna. När de praktiska problemen dök upp fick vi börja göra alternativa byggplaner till kattgården.

Men vi gav inte upp!! Inte ens när vi kvaddat första stolpankaren.


Med väl stolpar på plats var det bara att börja bygga spaljén vi tänkt oss. Inte heller det gick problemfritt, så vi kommer kunna leka finn 5 fel med våra gäster otaliga gånger om.


Här blev det dessutom en extra regnpaus. Men när vi slutligen kommit så långt som vårt (hela) material tillät oss, så var vi väldigt nöjda.


Så två sektioner av spaljé på plats. Vi har tänkt oss att det ska bli tre, innan nätet får öppna upp lite.
Fortsättning följer...

tisdag 12 april 2016

Små rara blå

Nu har de små söta blåsipporna slagit ut. Jag älskar dessa små skira blåa blommor och hoppas verkligen att dessa klarar att sprida sig så att vi får några till nästa år!



Penséer är inte så dumma de heller, Lite olika sorter och nyanser har fått flytta in i vår brunnskruka, för lite diskret skönhet.




söndag 10 april 2016

Ny bekantskap

I mitt minne fanns bara en gul blomma, och när jag en gång såg en bild på Vintergäck kopplades dessa två ihop. Men så fel det blev!

Min gula sol är Svalört. Inte alls lik Vintergäck faktiskt.



Jag har förstått att en del ser dessa som ogräs, men jag tycker den är söt. Och det är härligt med lite lysande färg så här på våren. Vad tycker du?

onsdag 6 april 2016

Mer vår

På vår framsida har vi mest skugga. Där är det fortfarande en ganska höstig känsla, särskilt en blåsig och regnig dag om idag.

Men just därför lyser små vårtecken extra glatt när de kommer. Passade på under ett litet uppehåll.


En liten snödroppe som tittat upp. Jag hoppas att den kommer få sällskap av de andra vårlökarna som jag planterat. En del är ju på gång i alla fall. En del tycks ryka pga mördarsniglar. Trist!




Tre små knoppar kunde jag hitta på Vintergäcken. Men mängden blad tycker jag har ökat rejält sen förra året!




Näva och daggkåpa kommer på flera ställen. Härligt att se det färska gröna mot det multnande bruna! Nedan kommer ett blad som jag hoppas är en vitsippa.



Sötast av dem alla har jag sparat till sist (fast bilden är kass); två små blåsippor.


Då jag inte ser några blad antar jag att sniglarna har varit här framme och mumsat också. Hoppas att de klarar sig ändå!

söndag 3 april 2016

Nya källingar

Vi har fått 10 stycken källingar. Och de är så söta allihop!!