lördag 27 februari 2016

Soligt och skönt

Idag är det riktigt härligt ute. Till och med maken uppmärksammade att vi kanske skulle ut till trädgården för att börja planera kattgården lite närmare.

Någonstans på vägen har mina tankar planterats i makens medvetande, för han och sonen placerade ut pinnar något rundat runt vår uteplats. Sen kom han fram till att det blir lättare att räkna ut var stödstolparna ska stå om kattgården blir halvcirkelformad. Och på toppen, där ska en rosenbåge stå!




Och allt det här visste jag ju redan, så jag tog det lugnt på altanen och höll med om det mesta helst enkelt! 


onsdag 24 februari 2016

Behöver inspiration

Inget vidare väder idag. Dimma och kallt, så jag fryser och ser inte vad jag gör. Inget kul!



Hoppas dagens bonusköp kan inspirera lite.


onsdag 17 februari 2016

Nog med kyla

Visst är det vackert med både frost och snö, men det är ju så kallt!


Och nu har vi haft det tillräckligt länge! Alltså jag har nog aldrig varit någon vintermänniska, men nu längtar jag ovanligt mycket efter plusgrader och sol! Kan jag tänkas vara otålig på att få se vad som kommer upp i trädgården och mina krukor... kanske....


tisdag 16 februari 2016

Kattmat och näringslära

Det har inte bara varit katternas, mina egna goa Maine Cooners, vanliga väl och ve som pockat på uppmärksamhet den senaste tiden. Jag har även gått en kurs för kattuppfödare genom Pawpeds, och håller på med det avslutande projektarbetet. Jag har där valt att skriva om och jämföra två sorters foder; ett torrfoder från Orijen och råmat från Mush Vaisto Cat. 

 

För att kunna göra en rimlig jämförelse så har jag fått läsa på katters näringslära så att det snurrar i huvudet!


Och det stämmer ju inte direkt överens med näringslära för oss människor...



Men roligt och lärorikt är det! Och nu har jag dessutom fått passa på att söka efter söta kattbilder på nätet för att illustrera dagens inlägg, för tid och energi för foto har jag inte över.




Snart hoppas jag att det är dax för vårarbete i trädgården! Men vi har snö ännu.


fredag 12 februari 2016

Kärlek - Blommig fredag

Under den senaste tiden är det inte växter som varit det största objektet för min kärlek. Utan mina katter! Och det är särskilt en som fått lite extra uppmärksamhet.


Lilla Pumpan, som kom till oss i januari, har blivit mycket mer ompysslad än azalean. Men den har härefter räddats undan till ett gästrum där den kanske får lite mer lugn och ro. Och Pumpan lockas till att leka med mer lämpliga leksaker.


Fler inlägg om Kärlek kan ses på bloggen Bland rosor och bladlöss.


onsdag 10 februari 2016

Ny kompost för nytt liv

Redan i höstas fick jag syn på den och blev så klart sugen på ett inköp. Men det händer att jag rusar in i olika beslut så det var bäst att vara förnuftig! Tiden gick och det blev vinter och jag fortsatte mata min varmkompost fast lite mer sällan. Ja, men det var ju blött ute och kallt. Ett par gånger började det till och med lukta illa om den lilla lådan kompostavfall. Och kallare blev det! Så kallt att hela "varmkomposten" frös till en isklump.

Då bestämde jag mig! Det är dax att skaffa en Bokashi-kompost! Och idag kom den.


Det ska bli väldigt roligt att följa processen och se om det ger så bra jord som det sägs. Så nu sätter jag mina förhoppningar till att dessa microorganismer ska ge mer liv i komposten, i jorden och i växterna (både ute och inne). Och i mig! För i mig har det inte varit så värst mycket liv i på senaste tiden, men det känns bra att öppna bloggen igen! Kul att se er! =)